မင်းကို Good စေတဲ့ မင်းဂွတ်သီး

စားလိုက်တိုင်း ရင်ကို ‌အေးချမ်းစေတယ်ဆိုပြီး ဆိုကြတဲ့ မင်းကွတ်သီးမှာ ကျန်းမာရေးကိုလည်း good စေမယ့် အကျိုးကျေးဇူးတွေ အများကြီးရှိတာ သိပါရဲ့လား?

မင်းကွတ်သီးစားတဲ့အခါ အထဲကအဖြူသားကိုပဲ စားလို့ရတဲ့ဆိုပေမယ့် ဆေးဖက်ဝင်တဲ့နေရာမှာတော့ အတွင်းအဖြူသားရော အပြင်အခွံရောကို ထိန်ချန်ထားလို့မရပါဘူး💁🏻‍♀️

စားလို့ရတဲ့ အတွင်းအဖြူသားမှာ -

🟣 အမျှင်ဓာတ်

🟣 သတ္တုဓာတ်

🟣 ဗီတာမင်မျိုးစုံ

🟣 ကာဗိုဟိုက်ဒရိတ်

🟣 သံဓာတ်

🟣 ပိုတက်စီယမ်

စတဲ့ အာဟာရဓာတ်တွေ ကြွယ်ဝစွာ ပါဝင်နေသလို

အပြင်အခွံကလည်း ပုံမှန်အသီးတွေမှာတွေ့ရခဲတဲ့ xanthones ဓာတ်တွေ ကြွယ်ဝစွာပါဝင်တာကြောင့် အောက်ပါနေရာတွေမှာ သူမတူအောင် အသုံးဝင်လှပါတယ်👇🏻

🟪 ဓာတ်မတည့်မှုများ

🟪 အရေပြားရောင်ရမ်းမှုများ

🟪 အဆစ်အမြစ်ရောင်မှုများ

🟪 သွေးကြောရောင်ရမ်းမှုများ

🟪 နှင်းခူရောဂါများ

ဒါ့အပြင် မင်းဂွတ်သီးအခွံက အရိုးကင်ဆာ၊ ဆီးကျိတ်ကင်ဆာ၊ အစာအိမ်ကင်ဆာ၊ အူမကြီးကင်ဆာနဲ့ အဆုတ်ကင်ဆာတို့ဖြစ်စေတဲ့ ကင်ဆာဆဲလ်တွေကိုလည်း ‌သက်သာစေနိုင်ကြောင်း လေ့လာတွေ့ရှိထားကြပါသေးတယ်။

ဒီလောက် ကျန်းမာရေးအကျိုးကျေးဇူးနဲ့ ပြည့်နှက်နေတဲ့ မင်းဂွတ်သီးကို နိုင်ငံခြားမှာဆို ဈေးကြီးပေးပြီးတောင် တကူးတကဝယ်စားနေရတာဆိုတော့ မြန်မာနိုင်ငံမှာ ရာသီပေါ်တိုင်း ပေါပေါသီသီစားခွင့်ရတာ အရမ်းကံကောင်းတယ်လို့တောင် ပြောလို့ရပါသေးတယ်နော်။

ဆောင်းပါးလေးကိုဖတ်ရှုပေးတဲ့အတွက်ကျေးဇူးတင်ပါတယ်။

ဗောက်သီးက ဒီလောက်ကောင်းမှန်းမသိခဲ့ဘူး